European Career Fair - MIT Boston

De Nederlandse economie laat fantastische groeicijfers zien. Cross-overs maken de rol van hightechbedrijven steeds groter. Smart Industry vraagt verdere ontwikkelingen in onder andere de machinebouw, (embedded) software, photonica, robotisering en micro-nano-elektronica. Maar...

Wie gaan deze vraag realiseren?

Het tekort aan technici kan een steeds grotere bedreiging worden voor onze economische groei. Slim samenwerken is een oplossing. Technologie ook. Maar het blijft noodzakelijk om voor voldoende instroom van goed opgeleide technici te zorgen. Meer studenten in hoger technisch onderwijs, meer PhD studenten, PD Eng trajecten, Associate Degrees; allemaal trajecten (naast vele andere) die een goede bijdrage aan het bestrijden van dit probleem leveren. Hierbij speelt ook het aantrekken van internationale studenten en kenniswerkers een belangrijke rol.

Werven op de carrièrebeurs van MIT Boston
Om dit te ondersteunen organiseren High Tech NL en Academic Transfer voor Nederlandse organisaties een gemeenschappelijke deelname aan de European Career Fair (ECF) op het MIT (Massachusetts Institute of Technology) in Boston (USA). Dit gebeurt onder de Holland High Tech vlag, om zo samen sterker zichtbaar te zijn in het buitenland. 

Deze beurs trekt ca. 4000 studenten (Bachelors en Masters) die een concrete interesse hebben om hun Master studie in Europa te doen, of een academische of bedrijfsmatige carrière ambiëren in Europa. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat de Nederlandse deelnemende bedrijven gemiddeld twee internationals aan zich weten te binden naar aanleiding van de ECF.

In onze speciaal aangeklede “Dutch Lane” met Holland High Tech branding, kunt u met kandidaten kennismaken en nog hetzelfde weekend een job interview houden. Samen organiseren we voorafgaand aan de beurs een pre-event, met presentaties en een netwerkborrel, speciaal voor studenten die interesse hebben in Nederland.

Deelnemen
High Tech NL en Academic Transfer hebben gunstige deelname voorwaarden weten te bedingen voor Holland High Tech. Zie www.atecfboston.com voor meer informatie over de beurs, inschrijvingsformulieren, de korting op de stand en het speciale hoteltarief.

 

De volgende bedrijven hebben zich reeds aangemeld als deelnemer: Prodrive, VDL-ETG, ASML en TNO. Aanmelden kan nog tot 21 januari 2018, maar u kunt zich ook laten vertegenwoordigen door Holland High Tech. Neem voor meer informatie en bij interesse contact op met Coen de Graaf, Program Director Human Capital Topsector HTSM: ... of 06 - 238 893 11.

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn