Nieuws Internationaal Halfgeleidermachines MKB innovatie

Ben jij (internationaal) actief in de halfgeleiderindustrie? Wil je meer weten over het innovatie ecosysteem en zakelijke kansen ontdekken in de Verenigde Staten? Neem dan deel aan deze economische missie naar Phoenix en Silicon Valley, van 3 tot en met 8 december 2023. Minister-president Mark Rutte en de minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Micky Adriaansens, hebben het voornemen om deels bij de missie aan te sluiten. De voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, is zakelijk missieleider.

Lees verder

Samenwerking Nederland en de Verenigde Staten 

Nederland en de Verenigde Staten zijn wereldmarktleiders in de halfgeleiderindustrie. Beide landen investeren in de ontwikkeling van deze ver ontwikkelde technieken en het ecosysteem daaromheen.

Tijdens deze missie worden mogelijkheden onderzocht voor verdere samenwerking op het gebied van handel, investeringen en innovatie.

Kansen in de Verenigde Staten voor Nederlandse bedrijven

Phoenix investeert veel in de lokale halfgeleiderindustrie, met tientallen miljarden aan investeringen in nieuwe fabrieken van onder andere Intel en TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited). 

Ook Nederlandse bedrijven als ASMI, NXP Semiconductors (voormalige halfgeleiderdivisie van Philips) en ASML, investeren veel in Phoenix. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om daar zaken te doen. 

In Silicon Valley zijn er veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Belangrijke bedrijven als NVIDIA, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD) en Google zorgen voor de enorme innovatiekracht van de halfgeleiderindustrie in de Valley. 

Programma

Deze economische missie vindt plaats van 3 tot 8 december 2023 in Phoenix en San Francisco.
Het missieprogramma bestaat uit algemene, en uit meer specifieke onderdelen.

Brancheorganisaties als High Tech NL bereiden de bedrijfsbezoeken voor, zoals aan bedrijven in (geïntegreerde) fotonicatechnieken en in productie op chipontwerp en verpakking. Research & Development en gezamenlijke innovatie staan hierbij centraal. 

Sommige programmaonderdelen kunnen op hetzelfde moment plaatsvinden. In dat geval worden deelnemers gevraagd van tevoren een keuze te maken.

Voor wie? 

De missie is interessant voor start-ups, scale-ups, mkb, multinationals en kennisinstellingen die actief zijn in de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder op de volgende terreinen:

  • apparatuur en productie van halfgeleiders (zoals frontend, backend, verpakken en testen);
  • chip-ontwerp;
  • productieketen (of 'supply chain');
  • Research & Development.

Deelname staat alleen open voor Nederlandse organisaties die passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze economische missie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekenen daarom niet dat u automatisch toegelaten bent tot de economische missie.

Waarom deelnemen? 

Door deel te nemen aan deze Economische missie halfgeleiderindustrie naar Phoenix en Silicon Valley: 

  • krijg je toegang tot het innovatie ecosysteem van Phoenix en Silicon Valley. Wij bezoeken grote Amerikaanse bedrijven als Microsoft, NVIDIA, Stanford University, Intel, Applied Materials, Arizona State University, SEMI en Advanced Micro Devices (AMD).
  • kun je in contact komen met belangrijke Amerikaanse organisaties, partners, bedrijven en mogelijke klanten, in het bijzijn van de minister-president en de minister van EZK.
  • krijg je de mogelijkheid om samenwerkingsovereenkomsten of contracten te ondertekenen in het bijzijn van de minister-president en de minister van EZK.
  • krijg je inzicht in de zakelijke kansen op de Amerikaanse markt, vooral in de halfgeleiderindustrie.
  • kun je kennisdelen en samenwerken met deelnemers binnen (en buiten) de delegatie. 

Deelname en kosten

Geef je interesse aan voor de missie naar Phoenix en Silicon Valley. Dat kan tot uiterlijk 1 september 2023. Deelname aan deze missie kost € 950 per organisatie.

Ik heb interesse

Nieuws Internationaal Halfgeleidermachines MKB innovatie