Nieuws

Het nieuwe onderzoekscentrum FRAIM gaat zich richten op de toekomst van werk. Centraal staat het idee dat een hogere productiviteit moet samengaan met meer betekenisvol werk. FRAIM wil dit realiseren door werkers en robots van elkaar te laten leren.

Door Bennie Mols, Home of Innovation Magazine

“Om de huidige robotinnovatie flink te versnellen, richten we een nieuw onderzoekscentrum op de TU Delft Campus op: FRAIM geheten”, vertelt Jaimy Siebel, de huidige managing director van RoboValley en de toekomstige operationeel directeur van FRAIM. “In dit nieuwe onderzoekscentrum willen we werker en robot op de werkvloer van elkaar laten leren. Centraal in FRAIM staat een visie op werk die niet alleen gaat over productiviteit, maar ook over wat betekenisvol en waardevol is voor individu en samenleving. In het onderzoekscentrum ontwikkelen we technologie door technische en sociale wetenschappen met elkaar te combineren, maar ook door niet-academische kennis van werkers en organisaties te benutten.”

"Ons huidige robotica-ecosysteem, waarmee we in 2015 begonnen, probeert de robotinnovatie al redelijk dicht bij de markt te doen. Wat echter nu nog ontbreekt is een holistisch begrip van de impact die een robot heeft op de processen op werkvloer." Jaimy Siebel, Managing Director at Stichting RoboValley

 Lees verder

 
Nieuws