Nieuws Human Capital MKB innovatie

Ieder jaar staat het eerste weekend van oktober in het teken van de wetenschap en technologie. Tijdens Weekend van de Wetenschap, dit jaar op 5 en 6 oktober, openen deelnemers in het hele land gratis hun deuren om een jong, enthousiast en nieuwsgierig publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van technologie en wetenschap. Doe jij dit jaar ook mee? Het landelijke Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees verder

Waarom wordt Weekend van de Wetenschap georganiseerd?

Weekend van de Wetenschap is er om jong en oud op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Waarom deelnemen?

Door jouw organisatie open te stellen voor publiek, laat je zien hoe belangrijk wetenschap en technologie zijn. Tegelijkertijd deel je de missie en boodschap van jouw organisatie met een breed, divers publiek. Het is een kans om te laten zien waar je organisatie trots op is én wetenschap en technologie toegankelijk te maken voor iedereen.

Wat houdt deelname in?

Organiseer een publieksactiviteit tijdens Weekend van de Wetenschap, die geschikt is voor kinderen tussen 8-14 jaar. De invulling hiervan bepaal je als organisatie zelf. Er is van alles mogelijk: van proefjes, experimenten en workshops tot gastsprekers en rondleidingen.

Inspiratiesessies

Weekend van de Wetenschap nodigt je van harte uit voor de eerstvolgende online inspiratiesessie op 23 mei. Wetenschapscommunicator Kim van den Wijngaard neemt je in deze interactieve workshop mee in het proces van het ontwerpen van een concrete activiteit voor Weekend van de Wetenschap.

Meld je aan

Q&A

Elke maand organiseert Weekend van de Wetenschap een gratis online Q&A sessie. Deze sessies zijn vooral voor organisaties die niet eerder hebben meegedaan, nieuwe medewerkers bij een deelnemende organisatie of voor organisaties die een paar jaar niet hebben meegedaan. Tijdens deze sessies hoor je o.a. meer over Hotspots, op welke manieren je kunt deelnemen, en welke ondersteuning je van ons kunt verwachten. De eerstvolgende is op 31 mei.

Meld je aan

Nieuws Human Capital MKB innovatie