Composietbeurs JEC World 2019

Tijdens JEC World 2019 (Parijs, 12-14 maart), de grootste composietbeurs ter wereld, is Nederland ‘Country on Stage’. Een unieke gelegenheid om onze specifieke kwaliteiten, kennis en vaardigheden op het gebied van composieten in de schijnwerpers te zetten.

 

JEC World verbindt de wereldwijde composietindustrie: gebruikers kunnen hier een volledig spectrum van processen, nieuwe materialen en samengestelde oplossingen vinden. Zowel de gevestigde marktleiders in composieten als start ups en studenten met innovatieve applicaties zijn op deze beurs te vinden. Elke industrie is hier vertegenwoordigd: van automotive tot luchtvaart en van bouw & civiele techniek tot duurzame energie.

Nederlandse speerpunten
Nederland is een van de meest geavanceerde Europese landen in de composietenindustrie dankzij hoogwaardige technologie, een breed scala aan toepassingen en een succesvol triple-helixmodel voor samenwerking tussen de particuliere sector, publieke sector en onderzoeksinstellingen.
 
Alle dimensies van de composietenindustrie betrokken
Op de JEC World 2019 zelf wordt onze Nederlandse composietenindustrie uitvoerig voor het voetlicht gebracht. In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Holland High Tech verzorgt CompositesNL, als brancheorganisatie voor de composietindustrie in Nederland, het Holland High Tech Paviljoen. Dit paviljoen is een showcase voor wat Nederland de composietindustrie te bieden heeft.

Verder zijn er vele Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zichzelf rechtstreeks op JEC World 2019 presenteren. Er zijn businesscases op het gebied van auto-, lucht- en ruimtevaart, constructie en 3D-printen, waarbij alle dimensies van de Nederlandse composietenindustrie zijn betrokken. Speerpunten waar Nederland internationaal voorop in loopt zijn onder andere thermoplast composiet, automatisering, duurzaamheid van composiet en toepassingen van composiet en water, zoals bruggen, sluizen en schepen.
 
Op woensdag 13 maart is er een speciaal programma als onderdeel van de ‘country on stage’. In dat programma van 1,5 uur zal het bloeiende Nederlandse composieten ecosysteem gepresenteerd worden.

Ook deelnemen?
Bent u geïnteresseerd een bijdrage te leveren aan het programma? Neem dan contact op met Nienke Collée.


 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn