Politiek café: De verdien- en innovatiekracht van Nederland

De Nederlandse economie draait na moeilijke jaren steeds beter. Het aantal banen stijgt. Op de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum staat Nederland 4e– en zelfs op nummer 1 in Europa! We zijn de tweede exporteur ter wereld van voedsel en koploper in chemie. Nederlandse kennis en kunde op het gebied van nanotechnologie, halfgeleiders en andere sleuteltechnologieën spelen een belangrijke rol bij het oplossen van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, energie, mobiliteit, veiligheid en het klimaat. Ook het consumentenvertrouwen en de werkgelegenheid zitten in de lift. 

 

Dat het steeds beter gaat, is geen toeval. Om een krachtige economie op te bouwen en vast te houden is samenwerking met alle sectoren een vereiste. Het lukt niet als ieder voor zichzelf het wiel uitvindt.

 

De stevige samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid is een garantie voor vernieuwing en het benutten van kansen in de (inter)nationale markt. Krachtenbundeling is doorslaggevend om de maatschappelijke uitdagingen tijdig het hoofd te bieden in Nederland, voorop te blijven lopen in de internationale concurrentiestrijd  én een gidsland te blijven.

 

Gaat de verdien- en innovatiekracht van Nederland je aan het hart? Denk en doe mee tijdens Politiek Café. De samenwerkende Topsectoren nodigen je uit!

 

Programma met radio-opname van BNR:

10:00 – 12:00 opname BNRadio ‘Zaken doen met..’

15:00 inloop
16:00 welkom door dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR).

16:15 Stellingen en gelegenheid tot discussie (open mic) over: Hoe gaan wij bijdragen aan het vergroten van de innovatie-, ondernemings- en menskracht van Nederland?

Startpunt van de discussierondes worden gegeven door onder meer voorzitter VNO-NCW Hans de Boer, prof. dr. Hans Schenk (Universiteit van Utrecht), Loek Hermans (Tuinbouw & Uitgangsmaterialen). Tafelgasten zijn onder meer: Meiny Prins (Priva), Inand Lagendijk (BlockChain) en Bas Bloem (Radboud UMC). Zij zullen in discussie met vertegenwoordigers van onder meer PVDA, GroenLinks, D66 en VVD.

17:30 netwerkborrel met succesvolle innovatieve consortia/ voorbeeldprojecten.

 

Debatteer mee op Twitter met hashtag #innovatiekracht

 

Meer informatie en aanmelden

Hier aanmelden en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Waar: Café Luden, Den Haag
Wanneer: 23 februari 2017
Bereikbaarheid: OV of auto
Deelname: gratis (aanmelden noodzakelijk)

 

Powered by

www.topsectoren.nl & www.dutchdigitaldelta.nl

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn