Holland High Tech Voorjaarsevenement 2018

Global Challenges, Smart Solutions, International Opportunities

 

Op woensdag 11 april aanstaande vindt het jaarlijkse Holland High Tech Voorjaarsevenement plaats. De komende editie staat in het teken van het verder versterken van de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector. We organiseren het evenement in samenwerking met het Innovatie Attaché Netwerk en Programmabureau Smart Industry.

 

Direct aanmelden

 

Topics: Artificial Intelligence, Digital Twinning, Networking, Robotics en 3D-printing
De innovatie attachés belichten in sessies aandachtspunten en kansen met betrekking tot hightechgebieden in de landen waar zij actief zijn. Er zal speciale aandacht zijn voor Artificial Intelligence, Digital Twinning, Networking, Robotics en 3D-printing. In de plenaire sessie spreken o.a. Max Welling (oprichter Scyfer en professor UvA), Ariane Buining (‎Sales & Marketing Director Codian Robotics), Guido van Gageldonk (oprichter en CEO Unit040) en Willem Hofmans (Owner IXON BV) over deze topics.

 

Ga in gesprek met de innovatie attachés

Uiteraard is er weer ruim gelegenheid om de eigen internationale R&D- en innovatie-ambities te bespreken en vragen voor te leggen aan de innovatie attachés. Na afloop van het event krijgt u een special mee met actuele ontwikkelingen en kansen in de landen waar het Innovatie Attaché Netwerk actief is.

 

Meld u aan en benut de kansen in het buitenland

Wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie in het buitenland verkennen? Meld u dan aan voor het evenement op 11 april en kom in contact met innovatie attachés en met andere bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. U gaat naar huis met informatie, inspiratie en (nieuwe) contacten om uw eigen internationale ambities een flinke stap verder te brengen.

 

Aanmelden

De voertaal is Nederlands

 

Locatie

Conference Center

High Tech Campus in Eindhoven

Route en plattegrond

Parkeren in garage P0.

 

Programma (voertaal Nederlands)

13.30-14.00u |  Inloop en registratie

14.00-15.30u |  Plenaire sessie met o.a.:

* Interview met Topteam-leden Marc Hendrikse en Michiel Sweers over de internationaliseringsagenda van topsector HTSM. 

* Interview Jan-Hein Christoffels, innovatie attaché Japan, over het Innovatie Attaché Netwerk.  

* Keynote speaker Artificial Intelligence: Max Welling, Oprichter Scyfer en professor UvA

* Talkshow over ontwikkelingen op het gebied van robotica, digital twinning en networking, met: 

               - Ariane Buining, Sales & Marketing Director Codian Robotics, over robotica
               - Guido van Gageldonk, Oprichter en CEO Unit040, over digital twinning
               - Willem Hofmans, Owner IXON BV, over networking

15.30-16.15u |  Netwerkbreak met meetingpoints van de innovatie attachés

16.15-17.15u |  Parallelsessies waarin de innovatie attachés per regio de kansen en ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence behandelen.

17.15-17.30u|   Wissel

17.30-18.30u |  Parallelsessies waarin de innovatie attachés de kansen en ontwikkelingen op het gebied van Digital Twinning, Networking, Robotics en 3D-printing bespreken.

18.30–20.00 |    Netwerken en mogelijkheid om verder te spreken met de innovatie attachés onder het genot van een drankje en kleine gerechten. 

    * De verloting van de ballonvaart komt helaas te vervallen, omdat deze niet meer beschikbaar is.  

 

Deelnemen

Deelname aan dit evenement is gratis, mits u zich registreert via het formulier. Meld u nu aan en benut de hightechkansen in het buitenland! Voertaal is Nederlands.

 

Aanmelden

 


 

Over de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector

De Nederlandse hightechsector concurreert op mondiale schaal. Er liggen volop kansen in het buitenland voor Nederlandse hightechinnovaties, toepassingen, onderzoek en diensten. Intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid vergroot het internationale succes van de Nederlandse hightechsector in het buitenland. Dat is waar de Internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector om draait.

Lees verder over de internationaliseringsstrategie

 


 

Over het Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk van het ministerie van Economische Zaken is trendwatcher, vraagbaak en matchmaker voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die internationaal willen innoveren. Omdat de innovatie attachés in de meest innovatieve landen aanwezig zijn, kunnen zij bij uitstek scouten naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en hen met belangrijke buitenlandse partijen in contact brengen.

 

De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 15 landen* om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D), gezamenlijk innoveren en economische kansen in en met het buitenland. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt.

 Lees meer over het IA-Netwerk

 

(*) Verenigde Staten, Canada (vanuit de VS), Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland (vanuit Duitsland),  Rusland, Turkije, Israël, India, Singapore, Taiwan, China, Zuid-Korea en Japan.

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn