Holland High Tech Roadmapevent 2017: Sleuteltechnologieën voor maatschappelijke uitdagingen

Met sleuteltechnologieën die in Nederland stevig geworteld zijn dragen we bij aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid, energie, mobiliteit, veiligheid en het klimaat.
 
Laat u op 12 september inspireren door innovatieve bedrijven die succesvol een maatschappelijke uitdaging aangaan, hoor wat de topsector High Tech Systemen en Materialen voor plannen heeft en praat mee over hoe we samen kunnen werken aan een goede toekomst van de wereld.

LundvistAfscheid boegbeeld en bekendmaking opvolger
Het roadmapevent heeft dit jaar een speciaal tintje. Het is  het laatste publieke optreden van Amandus Lundqvist in zijn functie als boegbeeld voor de topsector High Tech Systemen en Materialen.

 

KampDezentjeHet afscheid zal de nodige luister worden bijgezet door minister Henk Kamp van Economische Zaken en FME-voorzitter Ineke Dezentjé. Ook wordt het nieuwe boegbeeld bekendgemaakt.
 
Deelname aan het evenement staat open voor iedereen die kansen voor R&D-samenwerking wil ontdekken. Dus onderzoekers en technici uit alle (top)sectoren, vanuit bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

 

Meld u nu aan

 

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

13:00 - 13:30

Inloop en registratie

13:30 - 15:00

Plenair programma met:

  • Opening en welkom door Roderik van Grieken van het Nationaal Debatinstituut
  • De successen van de topsector HTSM en afscheid van HTSM-boegbeeld Amandus Lundqvist in aanwezigheid van minister Henk Kamp van Economische Zaken en FME-voorzitter Ineke Dezentjé
  • Succesverhalen over innovatieve bedrijvigheid binnen een maatschappelijke uitdaging:
- Van biomassa naar business: De case van een duurzaam chemisch technologiebedrijf. Spreker: Tom van Aken, CEO Avantium
- Innovatie in de zorg: Perspectief van de verzekeraar en een case over medische technologie. Sprekers: Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy Achmea en  Paul Nederkoorn, medeoprichter van UT International Ventures en managing director van PA Imaging
- Ethisch ontwikkelen: De MVI-aanpak toegepast op drone-ontwikkeling. Spreker: Nico Nijenhuis, CEO Clear Flight Solutions
  • Roderik van Grieken interviewt TKI-directeur Fred van Roosmalen en Topteamlid Dave Blank over de nieuwe Kennis- en Innovatie Agenda (KIA)

15:00 - 15:45

Pauze

15:45 - 16:45

Parallelsessie I: workshops met pitches en discussie 'Wat betekenen de roadmaps voor de maatschappelijke uitdagingen?'

16:45 - 17:00

Wissel

17:00 - 18:00

Parallelsessie II: workshops met pitches en discussie 'Wat betekenen de roadmaps voor de maatschappelijke uitdagingen?'

18:00 - 19:00

Afsluiting, verloting Holland High Tech-ballonvaart en netwerkborrel in aanwezigheid van het nieuwe HTSM-boegbeeld

 

Locatie

Congrescentrum 1931 (nabij de Brabanthallen)

Oude Engelenseweg 1

5222 AA ’s-Hertogenbosch

Bereikbaarheid

 

Aanmelden
Deelname aan dit evenement is kosteloos, mits u zich registreert via het formulier.

 

Aanmelden

 


 

Omschrijving plenaire pitches

Succesverhalen over innovatieve bedrijvigheid binnen een maatschappelijke uitdaging:

 

Van biomassa naar businessTom van Aken

De case van een duurzaam chemisch technologiebedrijf

Spreker: Tom van Aken, CEO Avantium

 

Avantium gaat de komende jaren een aantal  veelbelovende technologieën in fabrieken toepassen. Ze hebben een technologie ontwikkeld waarmee plantaardige suiker kan worden omgezet in duurzame chemicaliën en kunststoffen. Deze kunnen worden gebruikt als grondstoffen voor onder meer plastic frisdrankflessen, voedselverpakkingen en textielvezels. Daarnaast werkt Avantium aan een project om voor de chemische industrie waardevolle grondstoffen (suikers) te maken uit biomassa, bijvoorbeeld uit houtsnippers. Het bedrijf werkt samen met industriële partners als BASF en Akzo-Nobel, en brand owners zoals Coca-Cola en Danone.

 

Innovatie in de zorgKempermanNederkoorn

Perspectief van de verzekeraar en een case over medische technologie

 

Sprekers:

Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy & Business Development Zilveren Kruis, Achmea

Paul Nederkoorn, medeoprichter van het publiek-private investeringsfonds UT International Ventures en managing director van PA Imaging

Zorgverzekeraars werken mee aan innovaties die zorgbehandelingen verbeteren en betaalbaar houden. Jeroen Kemperman van Zilveren Kruis laat voorbeelden zien van succesvolle, briljante businessmodellen uit onder andere de medische technologie en nanotechnologie en hoe daarbij wordt samengewerkt met de Universiteit Twente.

Achmea participeert onder andere in PA Imaging. Dit Twentse spin-off bedrijf ontwikkelt de apparatuur en software voor een nieuwe, vrouwvriendelijke methode voor mammografie. Paul Nederkoorn vertelt over de foto-akoestische mammograaf en het doel van PA Imaging. Daarnaast gaat hij in op het incubator investeringsfonds dat hij mede heeft opgericht en dat spin-off bedrijven van de Universiteit Twente in de medische technologie opzet.

 

Ethisch ontwikkelenNijenhuis

De MVI-aanpak toegepast op drone-ontwikkeling

Spreker: Nico Nijenhuis, CEO Clear Flight Solutions

 

Tech-pioniers lopen het risico om op onverwachte belemmeringen te stuiten, als gevolg van regelgeving en ethische bezwaren. Het onderzoeksprogramma Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI) brengt ethische en maatschappelijke aspecten van technologische innovaties in een vroeg stadium in kaart, zodat hiermee in het ontwerpproces rekening kan worden gehouden en er een grotere kans is op een succesvolle ontwikkeling én marktintroductie. Nico Nijenhuis, CEO van Clear Flight Solutions, vertelt hoe de MVI-aanpak bij de ontwikkeling van hun drones en de 'Robird' heeft gewerkt.

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn