Holland High Tech paviljoen op Singapore International Robo Expo 2017

De aanmeldingstermijn voor de Robotica innovatiemissie is verstreken (vóór 1 augustus). Maar u kunt nog wél exposeren op de Singapore International Robo Expo (SIRE) van 2-3 november. De Singapore International Robo Expo 2017 is gericht op potentiële klanten en aanbieders van robotica-oplossingen uit Singapore en ASEAN-landen.

 

Kosten en meer informatie

Voor € 1.250,- excl. BTW krijgt u een turn-key stand binnen het Holland High Tech paviljoen en kunt u gebruikmaken van de paviljoen-lounge. Daarnaast komt u mogelijk komt u in aanmerking voor een missievoucher met een subsidie tot 50% van uw deelname.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn van Dijk (... of 015 7601618).

 

Innovatie Adviseurs in Singapore

De Innovatie Adviseurs in Singapore hebben een goed netwerk opgebouwd op het gebied van innovatie en bij overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Zij kunnen u koppelen aan potentiële samenwerkingspartners, bijvoorbeeld voor ontwikkeling of distributie. Of aan overheidspartijen voor mogelijke funding en deelname aan proeftuinen.

 

Waarom Singapore?

De Singaporese overheid ziet toekomst in het gebruik van robotica, bijvoorbeeld voor maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing. Daarnaast zijn de productiviteitscijfers in het land laag en wil de overheid de toestroom van buitenlandse arbeidskrachten verminderen.

Als eerste 'smart nation' van de wereld zet Singapore technologie in voor duurzaamheid, leefbaarheid en productiviteit. In dat kader is in 2015 het National Robotics Programme (NRP) opgericht door Singaporese overheidsinstanties. De belangrijkste speerpunten van het NRP zijn:

  • ontwikkeling van een internationaal competitief robotica ecosysteem;
  • opzetten van proeftuinen;
  • het versnellen van de adoptie van robotica, waarin de publieke sector een leidende rol neemt.

 

Kansen voor ondernemers

De grootste aandachtsgebieden liggen in de sectoren logistiek, gezondheidszorg, smart industry, transport, milieu, constructie en veiligheid. De overheid is op zoek naar aanbieders van zogenaamde 'enabling technologies', maar ook naar specifieke oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn robotica in de zorg voor het rondbrengen van medicijnen, autonome straatvegers en robotica voor onderhoud en inspectie. Vanwege de gunstige ligging gebruiken veel bedrijven Singapore als springplank naar de regio.

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn