Holland High Tech Event 2016

Global Challenges, Smart Solutions, International Chances

 

Op 7 april a.s. vindt het jaarlijkse Holland High Tech Event plaats. De focus ligt deze keer op de internationaliseringsstrategie van de topsector HTSM, met medewerking van het Innovatie Attaché Netwerk.

 

Wilt u mogelijkheden verkennen in het buitenland en weten waar voor uw organisatie de kansen liggen? Meld u dan aan voor het event op 7 april. U gaat naar huis met informatie, inspiratie en (nieuwe) contacten om uw eigen internationale ambities een flinke stap verder te brengen.

 

Locatie

Conference Center, High Tech Campus Eindhoven. route

 

Programma

14.30 – 15.00u | Ontvangst

15.00 – 16.30u | Plenaire sessie met o.a.

16.30 – 17.00u | Netwerkbreak
17.00 – 18.45u | Parallelsessies met de Innovatie Attachés, twee rondes met vier thema’s.
18.45 – 19.45u | Netwerken met een hapje en drankje.

      • Mogelijkheid om (verder) te spreken met de attachés bij de meetingpoints.
      • Verloting zes ballonvaarten in de Holland High Tech luchtballon.

 

Deelnemen

Deelname aan dit evenement is kosteloos, mits u zich registreert via het formulier.
Meld u nu aan en benut de hightechkansen in het buitenland!

 

Registratie is inmiddels gesloten

 


 

Over de Internationaliseringsstrategie

De Nederlandse hightechsector concurreert op mondiale schaal. Er liggen volop kansen in het buitenland voor Nederlandse hightechinnovaties, toepassingen, onderzoek en diensten. Intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid vergroot het internationale succes van de Nederlandse hightechsector in het buitenland. Dat is waar de Internationaliseringsstrategie van topsector HTSM om draait.

 

De strategie heeft vier hoofdthema’s: het benutten van groeikansen (met focus op specifiek benoemde doellanden), technologische samenwerking (zowel nationaal als internationaal), strategische acquisitie (aantrekken en versterken van buitenlandse, kennisintensieve investeringen in Nederland) en human capital (het aantrekken van buitenlandse studenten en kenniswerkers).

 

Deze vier hoofdthema’s worden tijdens het event verder toegelicht. In verschillende parallelle sessies schetsen Innovatie Attachés uit toonaangevende landen de kansen en ontwikkelingen in hun land.

 

Lees meer over de internationaliseringsstrategie >>

 


 

Over het Innovatie Attaché Netwerk

Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt met het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) de Nederlandse topsectoren in hun internationale R&D- en innovatie-ambities.
De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 14 landen om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D) en het gezamenlijk innoveren.

 

Op 7 april lichten de attachés de praktische kansen op specifieke thema’s in de diverse landen toe. Doet u al volop zaken in het buitenland? Bent u de internationale markt aan het verkennen? Of bent u startend ondernemer met internationale aspiraties? De attachés geven u de ins en outs voor uw internationale plannen. Na afloop van het event krijgt u factsheets mee met aandachtspunten en (markt)kansen in de landen waar de Innovatie Attachés werkzaam zijn.

 

Meer informatie over het IA-netwerk op www.ianetwerk.nl >> 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn