Aftrapbijeenkomst COTEMACO | collaboratieve robotica en flexibele automatisering

Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica en flexibele automatisering


Het productieproces in voedingsbedrijven telt vaak nog een aanzienlijk aantal manuele operaties die veel mankracht vragen. Robotautomatisering en dan met name collaboratieve robots of flexibele automatisering biedt voor deze sector vele mogelijkheden. Dit biedt potentieel voor robotica-industrie.

Het nieuwe Europese project COTEMACO - met Food Tech Brainport en High Tech NL als Nederlandse partners - richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/ technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica.

Op 28 november j.l. vond een aftrapbijeenkomst over het project plaats voor de foodbedrijven. Op 6 februari zal er eveneens een aftrapbijeenkomst gehouden worden, speciaal voor de robotica-industrie. In deze bijeenkomst wordt ingezoomd op de mogelijkheden en opzet voor de robotica-industrie binnen dit project.

Voorlopig programma
14.30 uur | Inloop
15.00 uur | Welkom door Food Tech Brainport en High Tech NL
17.30 uur | Slot en volgende stappen van het COTEMACO-project
 
Locatie
Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Aanmelden
Deelname is gratis, middels deze link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Over COTEMACO
Food Tech Brainport en High Tech NL zijn partners in het nieuwe Europese project COTEMACO (van het Europees samenwerkingsprogramma Interreg Noordwest-Europa).  Het project COTEMACO richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/ technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica. De opzet van dit project is de toepassingsmogelijkheden van collaboratieve robots te demonstreren en anderzijds de drempels voor de implementatie in de voedingssector te verlagen.

 

Lees verder.

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn