Om de kansen van de energietransitie en batterijtechnologie te benutten en vooral te versnellen zet het Battery Competence Cluster - NL, samen met industrie, kennisinstellingen en brancheverenigingen zich in op het ontwikkelen van een sterk batteri-ecosysteem. Het Battery Competence Cluster – NL is het programma waar bedrijven, kennisinstellingen en organisaties krachten bundelen om kennis en -competenties op te bouwen op het gebied van batterijtechnologie. De batterij-, transport en vaartuigindustrie van Nederland komen hier samen.

Lees meer

Kansen voor Nederland 

De missie van het Battery Competence Cluster - NL is het organiseren van publiek-private samenwerking van batterijtechnologie in Nederland waarmee de benodigde batterijcompetenties en -kennis wordt ontwikkeld. De ambitie is om hét leidende programma te worden op applicatie-gedreven batterijtechnologie ontwikkeling. Dit leidt tot:

  • Unieke positie op onderdelen van de internationale batterijketen
  • Minder afhankelijkheid van internationale toeleverketen (kritische grondstoffen)
  • Behoud en groei van werkgelegenheid en bedrijvigheid

Partners

Het Battery Competence Cluster - NL is een samenwerking tussen toonaangevende bedrijven, kennisinstellingen van wereldklasse, nationale brancheverenigingen en overheid. Het Battery Competence Cluster - NL is de opschaling van het Battery Competence Center. De oprichters van het Battery Competence Center zijn Brainport Development, RAI Automotive Industry NL, VDL Groep, DAF Trucks, Damen Shipyards, ELEO, NMT, TU Eindhoven, TNO en Provincie Noord-Brabant. Naast deze founding partners, sluiten nu en in de toekomst meer partijen aan die belang hebben bij en activiteiten hebben in de batterijsector. Hierbij kan gedacht worden aan partijen in laadinfrastructuur, recycling, en uit nieuwe mobiliteitssectoren, zoals elektrisch vliegen en gebruikers van nieuwe batterijtechnologie.