Online

Microwaves are everywhere. Be inspired! Webinar serie | HTSM Roadmap Electronics

De High Tech Systems & Materials Roadmap Electronics organiseert een reeks webinars over microgolven. De eerste online sessie vindt plaats op woensdag 23 juni a.s. Save the date!

Microwaves are everywhere. Be inspired!
Eind 1800 deed Heinrich Hertz een proef waarbij hij de allereerste ‘radioverbinding’ tot stand bracht en leverde daarmee het bewijs dat er ‘draadloze’ radiogolven bestaan. Kort daarop, aan het begin van de 20ste eeuw, volgden de radarexperimenten. Daarna gingen de ontwikkelingen op het gebied van radar en in het bijzonder, microgolftechnologie, vervolgens snel! Vandaag de dag kennen we talloze toepassingen.

In de reeks webinars staat de interessante wereld van microgolftechnologie en de uiteenlopende toepassingen centraal. Naast ‘to-use-cases’ ook veel aandacht voor de actuele ontwikkelingen en R&D-programma’s.

Tegenwoordig zijn microgolven de drijvende kracht achter veel toepassingen, zoals in:

 • Communicatie
  Draadloze LAN telefoonverbindingen met een groot bereik, WiFi, Bluetooth, draadloze breedband, kabel-tv, internettoegang, microgolf radio, mobiele telefoon, satellietcommunicatie, 5G/6G-netwerken.
 • Remote Sensing
  Aanwezigheids- en objectdetectie, radiometrie, radioastronomie, Terahertz-beeldvorming, weersobservatie, grondonderzoek, aardobservatie.
 • Radar
  Surveillance, autonoom rijden, lucht- en ruimteradar, (lucht) verkeersleiding.
 • Industrieel en biomedisch
  Microgolfbeeldvorming, thermotherapie, procescontrole, monitoring.
 • Navigatie
  GNSS, GPS.
 • Kracht
  Verwarmen van voedsel, drogen/uitharden van producten, plasmageneratie voor bijvoorbeeld PECVD, kracht/power-transmissie over grote afstanden.

En dat zijn slechts enkele voorbeelden… Microwaves are everywhere!

Deelnemen
Ook meer weten over microgolven, de talloze toepassingen en de mogelijkheden voor de organisaties & bedrijven? Neem dan deel aan de reeks webinars over microgolftechnologie! Noteer de datum voor het eerste webinar op woensdag 23 juni a.s. De agenda met klinkende ontwerpen en inspirerende spreker volgt snel.

Registratie
De registratie opent binnenkort.

Meer info

De reeks webinars is ‘powered by’ HTSM met ondersteuning van Thales, NXP, TNO, NWO and High Tech NL/Holland Semiconductors