Nieuws Fotonica Sleuteltechnologieën KIA Sleuteltechnologieën

PhotonDelta en Optics Netherlands hebben een uniek 'MasterPlus'-programma in optica en fotonica gelanceerd – in samenwerking met de drie toonaangevende technische universiteiten van Nederland: de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Technische Universiteit Eindhoven (TU/ e), en Universiteit Twente (UT).

Het programma zal een talentenpijplijn vormen voor de optica- en fotonica-industrie, die een aanzienlijke bijdrage levert aan de Nederlandse economie en een sterke jaarlijkse groei kent. Door academische expertise te integreren met de behoeften van de industrie, belooft het programma hoogopgeleide professionals voort te brengen die klaar zijn om innovatie en groei in het veld te stimuleren.

Drie technische universiteiten in Nederland gaan een nieuwe specialisatie Optica en Fotonica aanbieden binnen de bestaande masteropleidingen Technische Natuurkunde en Elektrotechniek. Het initiatief wordt georganiseerd door de 4TU.Federatie. Het MasterPlus Programma in Optica en Fotonica (MPOP) – ondersteund door PhotonDelta en Optics Netherlands – gaat in september 2024 live.

Lees verder

Nieuws Fotonica Sleuteltechnologieën KIA Sleuteltechnologieën