Energietransitie Nieuws High Tech Materialen Electronica Nationaal Groeifonds

De Nederlandse batterijinnovator LeydenJar Technologies gaat zijn eerste fabriek bouwen op Strijp-T in Eindhoven. De PlantOne van LeydenJar wordt in 2026 geopend en heeft een productiecapaciteit van 70 MWh pure siliciumanode voor batterijen met hoge energiedichtheid.

LeydenJar anoden worden geïntegreerd in lithium-ion batterijen, waardoor een drastisch verhoogde capaciteit en snelle oplaadmogelijkheden mogelijk worden. De energiedichtheid van LeydenJar-anodes is 70% hoger dan die van conventionele anodes en de anodes zijn tot 10x dunner. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe producten en innovaties in de auto- en consumentenelektronica-industrie. Telefoons, laptops en elektrische voertuigen worden lichter in gewicht, compacter en gaan langer mee bij één keer opladen. Bovendien wordt de impact van de productie op de klimaatverandering tot 85% verminderd in vergelijking met conventionele grafietanoden.

Versnelling energietransitie

De ingebruikname van PlantOne zal een schat aan mogelijkheden ontsluiten om een groenere, innovatievere toekomst voor Nederland en Europa te bevorderen. De impact van de anodeproductie op de klimaatverandering wordt geminimaliseerd en de elektrificatie van onze samenleving wordt versneld door een recordhoge energiedichtheid.

Lees meer

Energietransitie Nieuws High Tech Materialen Electronica Nationaal Groeifonds