Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk van het ministerie van Economische Zaken is trendwatcher, vraagbaak en matchmaker voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die internationaal willen innoveren. Omdat de innovatie attachés in de meest innovatieve landen aanwezig zijn, kunnen zij bij uitstek scouten naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en hen met belangrijke buitenlandse partijen in contact brengen. 

 

De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 15 landen* om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D), gezamenlijk innoveren en economische kansen in en met het buitenland. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt.

(*) Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Turkije, Israël, India, Singapore, Maleisië, Taiwan, China, Zuid-Korea en Japan.

Bekijk hier een filmpje over de dienstverlening van de Innovatie Attachés (youtube)

Kijk voor meer informatie over het Innovatie Attaché Netwerk op ianetwerk.nl

 

Holland High Tech Event 2017 

Tijdens het Holland High Tech event op 12 april 2017 komen bedrijven en kennisinstellingen uit de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en het internationale Innovatie Attaché (IA) Netwerk samen om kennis en contacten uit wisselen en zo een bijdrage te leveren om de sector internationaal op de kaart te zetten.

Meer informatie en aanmelden Holland High Tech Event 2017

 

 

Delen:
TwitterLinkedIn